Pasin ajatelmia

30. elo, 2017

Sain tänään aamulla yhteydenoton vanhalta tutultani, joka on erään ammattiliiton puheenjohtaja. Hän pyysi minua tekemään tarjouksen aiheesta Mitä minä voin tehdä työhyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tein tarjouksen ja se meni läpi eli nyt vain hommiin.

Heti alkuun tulee mieleeni jo useampi vuosi sitten TV 2:n ajankohtaistoimituksen tuottama työpahoinvointi-ilta. Tilaisuudessa asiantuntijat laidasta laitaan pohtivat mistä kaikesta työpahoinvointi/-hyvinvointi kehittyvät. Mielestäni keskustelun paras puheenvuoro oli maahanmuuttajataustaisen nuoren kommentti asiasta. Hän sanoi: " mielestäni työhyvonvointi ei ole vain työnantajan vastuulla. Kun minä menen aamulla töihin, kysyn työkavereiltani - miten me voimme yhdessä tehdä tästä päivästä hyvän työpäivän?"

Näin minäkin ajattelen. Toki työnantajalla on paljon vastuuta työolosuhteiden kehittämisessä, mutta niin on rivityöntekijälläkin.

Ajattelen yleisestikin niin, että liian helposti vastuutamme muita kun on tarve muutokseen. Näin on myös keskusteltaessa työhyvinvoinnista. Parhaiten ja usein myös helpommin muutos lähtee siitä kun mietitään mitä minä/me voimme tehdä asian eteen. 

Lisänä tähän vielä se että usein haemme "suuria" ratkaisuja ja kun niitä ei tule niin petymme. Enemmän pitäisi keskittyä pieniin asioihin, pieniin askeleisiin jolla tilannetta voi parantaa. Mitä jos vaikka sopisimme, että joka kerran kun tulemme aamulla töihin sanoisimme vastaantuleville huomenta.

Mielstäni työhyvinvoinnin kehittäminen pitäisi aloittaa siitä, mitä hyvää meillä on jo. Puheen tasolla nostetaan asioita esiin ja kirjataan näkyville. Kun on esim saatu näkyviin 10 toimivaa käytäntöä, voidaan aloittaa toimenpiteet jo silloin kun niitä on jäjellä enää 6. Ei tarvitse odottaa niin kauan että kaikki asiat tökkivät.

Tässä alkupohdintaa aiheesta. Jatkan lähipäivinä samasta aiheesta.

29. elo, 2017

Elämänmuutoksessani olen pohtinut myös sitä, miksi meillä on niin kauhean kiire saada jotain aikaan. En siis tarkoita erilaisia määräpäiviin sidottuja asioita. Vosikohan syynä olla se, että pelkäämme kuolemaa niin paljon että haluamme saada "jotain" aikaan tai saada "jotain" ennen kuolemaamme. Tämä taas johtaa siihen että ei oikein osata tai malteta nauttia hetkestä tai nykyisestä tilanteesta.

Mielestäni Hector kuvaa asiaa hyvin laulussaan Lähes onnellinen mies

"Niin toiset pelkää kuolemaa, ne ettei eletyksi saa - on kiire jotain saavuttaa, kai elämääkin suurempaa ..." 

"Saattaa olla, etten valmiiksi möä mitään saa taivaanrantaa maalaten. Oon silti saanut lähes kaiken, millä täyttää sydämen. Oon lähes onnellinen mies."


Olen kyllä tuottanut myös tuskaa ja ahdistusta läheisilleni, mutta koitan parantaa tapani ja olla vielä onnellisempi kun näen myös onnelisia ihmisiä lähelläni.

28. elo, 2017

Tulevalla viikolla aion olla yhteydessä Varsinais-Suomalaisiin jalkapallojoukkueisiin ja ehdottaa tapaamista liittyen psyykkiseen valmennukseen. Vanhan jalkapallokaverini kanssa olemme miettineet myös seuratoiminnan kehittämispalveluiden aloittamista. Myös tästä olisi mielenkiintoista keskustella.

En ole pohjakoulutukseltani psykologi enkä sellaista esitäkään. Olen kuitenkin toiminut hyvin pitkään lastensuojelun laitosmaailmassa sekä lähes 10 vuotta perusopetuksen koulukuraattorina. Kun tähän yhdistää työnohjaaja- sekä psykoterapiataustan jota sitäkin löytyy 10 vuoden jaksolta, uskon että omaan riittävästi ymmärrystä lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyvista asioista sekä ryhmäilmiöiden dynamiikasta.

 

12. elo, 2017

Uusi vaihe elämässäni on alkanut. CM Coach Masters Oy, joka perustettiin 2007, on tullut tiensä päähän ja on lopettanut toimintansa. Tässä yhteydessä haluan kiittää kaikkia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat kulkeneet yrityksen rinnalla nämä vuodet. Yhdessä olemme luoneet tarinaa, jossa esiintyvät niin ylä- kuin alamäetkin. Haluan myös kiittää verkoston jäseniä ja asiakkaita ja toivon että yhteistyö voi jatkua.

Haluan aloittaa puhtaalta pöydältä. Yhtiömuoto on nyt toiminimi ja vastaan palveluiden tuottamisesta yksin. Toki haluan luoda kontakteja henkilöihin ja organisaatioihin joiden kanssa voin tasapuoliseen kumppanuuteen perustuen luoda ja tuottaa palveluita joista on hyötyä monenlaisille henkilöille ja tahoille.

Tarjoan edelleen työnohjaus- ja terapiapalveluita, mutta jatkossa tuon rinnalle myös psyykkisen valmennuksen sekä palvelut perusopetuksen kouluille.